Τατούλης: “Να ανακληθεί η ΚΥΑ για τις παραλίες”

paralia

paralia

Την ανάγκη να προηγηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς ώστε να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αιγιαλού, παραλίας και παρόχθιας ζώνης στους ΟΤΑ. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι τη δεδομένη στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τέτοιες αποφάσεις αιφνιδιάζουν και προκαλούν σύγχυση.

Ο κ. Τατούλης κρίνει ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ θα πρέπει να ανακληθεί, “ώστε να προσαρμοστεί σε πραγματικές ανάγκες και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους επαγγελματίες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δίκαιη εφαρμογή διατάξεων, ειδικά τη στιγμή που εξαιρεί τις ξενοδοχειακές μονάδες από τη διάταξη απαγόρευσης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες”.

Το τουριστικό προϊόν της χώρας και μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή”, δήλωσε τέλος ο περιφερειάρχης, “αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί με συγκροτημένο τρόπο και όχι με αποφάσεις αμφίβολης εφαρμοστικής δυνατότητας, με συνέπειες στον κύκλο εργασιών τουριστικών επιχειρήσεων και την απασχόληση των εργαζομένων σε αυτές”.