Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναλάβει την ευθύνη των ενστάσεων στους δασικούς χάρτες για την περιοχή της Μάνης ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε για μια ακόμα φορά τον υπουργό για το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς που ισχύει στη Μάνη, το οποίο δεν ελήφθη υπόψιν κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών, και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι μανιάτες, τις οποίες υποστήριξαν τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και σύσσωμη η περιφερειακή αρχή. Τόνισε ακόμη ότι οι δασικοί χάρτες στη Μάνη δεν επιδέχονται διορθωτικές κινήσεις, αλλά νέα, ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη προσέγγιση, μετά από τις απαιτούμενες αυτοψίες, ώστε να επιτευχθεί ρεαλιστική αποτύπωση των δασών, η οποία να λαμβάνει υπόψιν της το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς.

Ο κ. Φάμελλος συμφώνησε καταρχήν στην πρόταση του περιφερειάρχη και σημείωσε ότι θα εξετάσει το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί να δοθεί αυτή η δυνατότητα στην Περιφέρεια.