Ταφόπλακα στο 6ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης;

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Αναλυτικά αναφέρουν σε αυτή: “«Εδώ, πολύ πονηρά, πάνε να περάσουν να μη γίνει το σχολείο», μ’ αυτά τα λόγια ο Αλέκος Βουνάσης, δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Σπάρτης, στη συνεδρίαση της 19/2, αποτύπωσε την στρατηγική της μειοψηφικής παράταξης της δημοτικής αρχής Σπάρτης, η οποία -με πρόταση του κ. Δούκα- πήρε θέση κατά της πρότασης των κατοίκων για τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης δήμου Σπάρτης και περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα «Εκπόνηση Μελέτης και Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».

Για μας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου -σχετικά με το θέμα- παραμένει μετέωρη, αφού η παράταξη του κ. Αργειτάκου δήλωσε σαφώς και ψήφισε πως «αν υπάρχει πίστωση εγγεγραμμένη στην περιφέρεια για τη μελέτη ψηφίζει την πρόταση των κατοίκων, διαφορετικά ψηφίζει την πρόταση του κ. Δούκα».

Με δεδομένο ότι η πρόταση των κατοίκων έλαβε 10 ψήφους και η πρόταση Δούκα 12 ψήφους, καλούμε τον κ. Μοιράγια, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να εξακριβώσει ΑΜΕΣΑ, επισήμως και αρμοδίως, αν υπάρχει ή όχι εγγεγραμμένη πίστωση στην περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μελέτη του σχολείου, ώστε να αθροίσει εκεί που πρέπει τις 8 ψήφους της παράταξης Αργειτάκου και να διαμορφωθεί η απόφαση, υπέρ ή κατά, για την ανέγερση του σχολείου.

Άλλωστε, μετά την ψηφοφορία κι εντός της διαδικασίας, ο κ. Μοιράγιας, απευθυνόμενος προς τον κ. Αργειτάκο, είπε το αυτονόητο: «Θα διευκρινίσουμε αυτό (σημ: αν υπάρχει ή όχι πίστωση) και θα δούμε πού θα σας βάλουμε… ή στη μία ή στην άλλη».

Η Επιτροπή των Κατοίκων επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά και διεξοδικά για το θέμα και την όλη συζήτηση που έλαβε χώρα στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την οριστικοποίηση της απόφασης της 19ης Φεβρουαρίου”.