Σύσκεψη με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανρεαδάκη – Βλαζάκη είχε χθες Τρίτη για σημαντικά αρχαιολογικά θέματα ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με δύο ζητήματα λακωνικού ενδιαφέροντος: το χειρισμό των ευρημάτων στο χώρο ανέγερσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, καθώς και το σπήλαιο “Αλεπότρυπα” στον Διρό της Μάνης.

Οι δυο τους συζήτησαν επίσης την πορεία και τα προβλήματα της μετατροπής σε αορίστου χρόνου της σύμβασης όσων εργαζομένων έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις και τις λεπτομέρειες για την επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης αρχαιοφυλάκων. Τεκμηριώθηκε ακόμη η αναγκαιότητα για πρόσληψη αρχαιοφυλάκων με μόνιμη σχέση εργασίας στη Λακωνία και συγκεκριμένα για το μουσείο της Νεάπολης, το κάστρο Γερακίου και τις αρχαιότητες της Σπάρτης. Αναφορά υπήρξε και στα κριτήρια πρόσληψης.

Ένα θέμα που απασχόλησε επιπλέον τη σύσκεψη ήταν η συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης. Πρόκειται για ένα έργο που, όπως ειπώθηκε, είναι απαραίτητο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα και η στρατηγική επίλυσής τους σε ό,τι αφορά στην πορεία υλοποίησης του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.