Τα ζητήματα της Υγείας στο επίκεντρο της περιοδείας Ξανθού, Αραχωβίτη, Βαρδαρού στη Λακωνία

Περιοδεία στις υγειονομικές δομές του νομού Λακωνίας πραγματοποίησε την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη, και τον πρώην αν. γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

Σταθμοί της περιοδείας ήταν το νοσοκομείο Μολάων, η ΤΟΜΥ Σπάρτης, το νοσοκομείο Σπάρτης και τα κέντρα υγείας Γυθείου και Αρεόπολης.

Στις συναντήσεις με το προσωπικό των δομών αναγνωρίσθηκαν τα βήματα σταθεροποίησης και βελτίωσης του ΕΣΥ, που έλαβαν χώρα επί της προηγούμενης διακυβέρνησης, τονίσθηκε η σημασία ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Σπάρτης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και η αποδοχή από την τοπική κοινωνία του νέου μοντέλου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Παράλληλα, εκφράστηκε ο προβληματισμός του προσωπικού για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στην διαχείριση της καθημερινότητας του συστήματος Υγείας, σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που είχαν δρομολογηθεί, αλλά και η ανησυχία απέναντι στον κίνδυνο υποβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης, λόγω της επερχόμενης υλοποίησης ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ.