Με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας τη Δευτέρα 26/2 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σπάρτης.

Η εισαγωγή ανήκε στον πρόεδρο Βασίλη Σαραντόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε για τις δράσεις του σωματείου και τα μελλοντικά σχέδια. Σε αυτά συγκαταλέγεται η προσπάθεια να αποκτηθεί στέγη για το σωματείο.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο οποίος κάλεσε τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στο μέτωπο αντίδρασης. “Και η Λακωνία θα δώσει ηχηρή απάντηση” εκτίμησε και ζήτησε από τους παρευρεθέντες να θέσουν απορίες, ζητήματα και θέσεις για όσα αντιμετωπίζουν λόγω των περικοπών αλλά και της λειτουργίας του κράτους.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να διεξαχθούν τον Μάιο εκλογές του σωματείου για την ανάδειξη διοίκησης, καθώς η παρούσα είναι προσωρινή. Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξαν προτάσεις για τη διεύρυνση του φορέα, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία παραρτημάτων στους υπόλοιπους λακωνικούς δήμους.

Ανακοινώθηκε τέλος πως κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ του δήμου Σπάρτης εκπρόσωπος του σωματείου από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί για τυχόν ερωτήσεις και εγγραφές μελών. Η συνδρομή είναι 5 ευρώ ετησίως.