Τα κάλαντα των xριστουγέννων έψαλαν στον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ. Ευστάθιο

Με παιδικές φωνές και χορωδίες γέμισε την παραμονή των Χριστουγέννων το Επισκοπείο στη Σπάρτη. Τα παραδοσιακά κάλαντα, αλλά και εορταστικά τραγούδια, έψαλλαν στο σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο κληρικοί και ιερομόναχοι, στρατιώτες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης, οι συνεργάτες του και ομάδες παιδιών, που αυθόρμητα χτύπησαν τη πόρτα του Επισκοπείου.

Πιο συγκεκριμένα, η παραμονή των Χριστουγέννων ξεκίνησε στη Σπάρτη με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη να συμπροσεύχεται κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας του Μ. Βασιλείου στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας. Είχε προηγηθεί, το απόγευμα της Δευτέρας, η τέλεση στον ίδιο ναό της ακολουθίας των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του σεπτού ποιμενάρχη και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, δημιουργήθηκε εορταστική ατμόσφαιρα στο Επισκοπείο, με τον Σεβασμιώτατο, όπως συνηθίζεται, να ακούει τα κάλαντα από όλους όσοι είχαν την καλή διάθεση να τον επισκεφθούν για το λόγο αυτό.

Την αρχή έκανε ομάδα τροφίμων του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης με τη συνοδεία εργαζομένων και επικεφαλής τον διευθυντή του Ιδρύματος πρωτ. Ιωάννη Προφύρη. Οι τρόφιμοι έψαλαν τα κάλαντα και στη συνέχεια προσέφεραν στο σεβασμιώτατο μητροπολίτη ένα όμορφο δώρο, που οι ίδιοι είχαν φιλοτεχνήσει με τη βοήθεια εκπαιδευτικών του Ιδρύματος.

Ακολούθησε η χορωδία του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών. Οι στρατευμένοι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο σεβασμιώτατο, ο οποίος με τη σειρά του τους συνεχάρη, τους έδωσε τις πατρικές του ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα, καλή χρονιά και καλό υπόλοιπο θητείας, ενώ ακολούθησε μικρό κέρασμα.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η χορεία καλλικέλαδων πατέρων της αδελφότητας της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με επικεφαλής τον καθηγούμενο πανοσ. αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, που έψαλλαν το απολυτίκιο και το κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν στην εορταστική ατμόσφαιρα με τις παραδοσιακές φορεσιές τους τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, τα οποία, υπό την διεύθυνση του εκπαιδευτικού κ. Γεωργίου Μανωλόπουλου, παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο κάλαντα από τις αλησμόνητες πατρίδες, ενώ τραγούδησαν και εγκώμια για τον σεβασμιώτατο. Ο σεπτός ποιμενάρχης συνεχάρη τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και τη διευθύντριά του κ. Πολυτίμη Πολυχρονάκου για την επί σειρά ετών προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ενώ ευχήθηκε ο νέος χρόνος να χαρίζει σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία και γαλήνη.

Τα κάλαντα έψαλλαν στον σεβασμιώτατο και οι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του στα γραφεία της ιεράς μητροπόλεώς ευχαριστώντας τον για όλα όσα προσφέρει στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Τέλος, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης δεν έκρυψε τη χαρά του από τις αυθόρμητες επισκέψεις παιδιών στο Επισκοπείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

πηγή: www.immspartis.gr