Τα κύρια σημεία της συνεδρίασης του ΔΣ Σπάρτης

dimarxeio Spartis

dimarxeio Spartis

Αρκετά θέματα απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

> Λόγω του επετειακού χαρακτήρα της ημέρας, η συζήτηση ξεκίνησε από τη μνημόνευση των γεγονότων του Πολυτεχνείου, ενώ τηρήθηκε και σιγή ενός λεπτού σε ανάμνηση της θυσίας των αγωνιστών. Ο δήμαρχος πρότεινε του χρόνου ο εορτασμός να πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία σε συνεργασία και με τα σχολεία της περιοχής.

> Ο κ. Σταθόπουλος μετέφερε στο Σώμα τις δυσκολίες πρόσβασης στις καλλιέργειές τους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών Κλαδά – Κοκκινόρραχης, από τα προβλήματα που προκαλεί στην αγροτική οδοποιία το υπό κατασκευή έργο. Όπως σημείωσε ο κ. Βαλιώτης, η εταιρεία «Μορέας» θα έπρεπε να στείλει συνεργεία προκειμένου να διανοιχθούν οι απαραίτητες διαβάσεις, ωστόσο δεν το έπραξε. Για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες και στη νομική σύμβουλο του δήμου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες στήριξης των κατοίκων, ενώ δεν απέκλεισε κινητοποιήσεις εάν η εταιρεία δεν διευκολύνει την πρόσβαση. Ο κ. Αργειτάκος προέκρινε ως πιο ουσιαστική τη λύση των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να λυθεί το ζήτημα «σε μια μέρα», όπως είπε. Άλλωστε, όπως υπογραμμίστηκε από όλους, πρόκειται για κατεπείγουσα ανάγκη, αφού η περίοδος της ελαιοσυγκομιδής έχει ήδη ξεκινήσει.

> Το Σώμα καταδίκασε ομόφωνα τα πολυάριθμα κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων στην περιοχή του Ξηροκαμπίου.

> Ο κ. Κουμουνδούρος επανήλθε στο ζήτημα της αμμοληψίας στον Ευρώτα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ποτάμι ξεκοιλιάζεται, συντελείται καταστροφή» και προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν πλημμύρες.

> Λόγω έλλειψης υπαλλήλων, ο κ. Ρήγας δήλωσε αδυναμία να εκτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντα που του αναλογούν και ζήτησε την κατανόηση των δημοτών έως ότου δοθεί λύση με την προκήρυξη σχετικού προγράμματος.

> Από παριστάμενο πολίτη τέθηκε για μια ακόμη φορά το ζήτημα των πεζοδρομίων και του ελλιπούς φωτισμού στην περιοχή από τον Άγιο Νικόλαο έως το Συκαράκι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν θύματα ιδίως κατά τις βραδινές ώρες, αλλά και κατά τη μετάβαση των παιδιών στο σχολείο.

> Έχει γίνει πλέον κουραστική η διαμάχη των κ.κ. Αλεξάκου – Κοκκορού. Αρκετοί από τους συμβούλους έκαναν έκκληση να σταματήσει να απασχολεί τις συνεδριάσεις του Σώματος.

> Σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που στην προκειμένη συνεδρίαση αφορούσαν κυρίως σε τεχνικά έργα, υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις