Τα λακωνικά έργα που εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

erga 1

Τέσσερα έργα στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 7.151.508,34 ευρώ, εντάχθηκαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, η β΄ φάση εφαρμογής του οποίου θα ξεκινήσει με τον νέο χρόνο. Τα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

  • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην ΔΕ Έλους του δήμου Ευρώτα, ύψους 820.000 ευρώ.
  • Νέο σχολικό συγκρότημα δήμου Ελαφονήσου (ύψους 2.700.000 ευρώ). Η πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο) συνολικής δυναμικότητας 96 μαθητών.
  • Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην ΤΚ Μονεμβασιάς (ύψους 2.852.508,34 ευρώ). Η πράξη περιλαμβάνει την επέκταση των τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων στο υφιστάμενο διώροφο κτίριο και συγκεκριμένα, α) τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τμ, β) τη δημιουργία control room 79,8 τμ, γ) αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις και wc 181,25 τμ δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου. Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μoυσείο – εκθετήριο για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.
  • Επισκευή ανακαίνιση του κτιρίου Σπυρόπουλου στο Καστόρι του δήμου Σπάρτης (ύψους 779.000 ευρώ). Αντικείμενο του έργου είναι οι επεμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και αποκατάστασης του εν λόγω ανενεργού δημοτικού κτιρίου, ολικής επιφανείας 610,78 τμ, ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η επανάχρησή του από τον δήμο. Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου θα λειτουργήσει από τον δήμο Σπάρτης πολυχώρος δραστηριοτήτων (ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη, πολυχώρος εκδηλώσεων κλπ).