Τα Λυκοτσαρδά καλούν σε ζαβολιές στο Ξηροκάμπι!

Το δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου και ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού δραματοποιούν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τη λαϊκή δοξασία «τα λυκοτσαρδά».

Τη νύχτα αυτή θα σμίξουν και θα συναδελφωθούν τα τραγικά και τα ευτράπελα, με άφθονο κωμικό και ποιητικό στοιχείο. Αφορμή στάθηκε η καταγεγραμμένη διήγηση της γιαγιάς Δημητρούς Κατσαφάναινας στο βιβλίο του Δημήτρη Κατσαφάνα «Στη σκιά του Ταϋγέτου» Παλαιοπαναγιά – Ανώγεια – Ξηροκάμπι.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι τα νηπιαγωγεία Ανωγείων – Παλαιοπαναγιάς και Ξηροκαμπίου, το γυμνάσιο – λύκειο Ξηροκαμπίου με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και οι σύλλογοι κυριών των χωριών.

Τα λυκοτσαρδά θα συγκεντρωθούν στις 16.15′ στο θέατρο του Ξηροκαμπίου… κι αλίμονο σ’ όποιον βρεθεί στο δρόμο τους! Το δρώμενο θα λάβει χώρα στην πλατεία του χωριού στις 17.00′.

Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Παναγιώτης Αγγελάκος. Οι σύλλογοι θα προσφέρουν λαλάγγια, γλυκά, φασολάδα και κρασί.

Η εκδήλωση έχει βιωματικό χαρακτήρα, και οι διοργανωτές προσκαλούν όλους να ντυθούν λυκοτσαρδά για να συμμετάσχουν στο γλέντι και τις ζαβολιές!