Τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

meteggrafes foititon

meteggrafes foititon

 

Από σήμερα Δευτέρα έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των φοιτητών, που μπορούν και να δηλώσουν πού επιθυμούν να μετεγγραφούν προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να έχει εικόνα του αριθμού των πρωτοετών που δικαιούνται μετεγγραφή.

Η τελική αίτηση θα γίνει πιθανότατα μετά τις 26 του μήνα, σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει το υπουργείο. Σύντομα αναμένεται να εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τη διαδικασία μετεγγραφής, καθώς ο νόμος δεν είναι απολύτως ξεκάθαρος σε ορισμένα σημεία.

Εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες που προβλέπει ο νόμος 4264/2014, δυνατότητα μετεγγραφής έχουν και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι έως 9.000 ευρώ. Ωστόσο, ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μετεγγραφή δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνόλου των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής. Σε διαφορετική περίπτωση, ως κριτήριο μετεγγραφής θα λαμβάνεται μόνον ο βαθμός εισαγωγής.

Επίσης δίνεται πλέον η δυνατότητα στους επιτυχόντες να κάνουν αμοιβαία μεταφορά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το εισοδηματικό κριτήριο μόνον από ΑΕΙ σε ΑΕΙ και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ. Η αμοιβαία μεταφορά δεν επιτρέπεται από και προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

πηγή: efsyn.gr