Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

oaed

oaed

O διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρουσίασε τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ εντός των ημερών, ενώ, όπως αναφέρε, ήδη είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους.

Οι νέες προγραμματισμένες δράσεις αφορούν σε:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων από 25 έως 66 ετών. Συνολικά θα ωφεληθούν 12.000 άτομα, η επιδότηση είναι 18 ευρώ την ημέρα, 450 ευρώ το μήνα για κάθε άνεργο.

2. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Απευθύνεται σε 1.000 ωφελούμενους που θα επιδοτηθούν με 600 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.

3. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Απευθύνεται σε 12.000 ωφελούμενους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι αντίστοιχη της δράσης που θα επιλεγεί.

4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων “Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣα” και “Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ”. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 ανέργους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 18 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.