Τα πεπραγμένα της συνέλευσης του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας

AmeA

AmeA

Το ΔΣ του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώνει για τα πεπραγμένα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου στην έδρα του σωματείου στη Βαμβακού:

“Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό το οποίο διέπει τη λειτουργία του σωματείου μας, εάν στην πρώτη συγκέντρωση σε ΓΣ των μελών του σωματείου δεν διαπιστωθεί απαρτία, πραγματοποιείται δεύτερη συγκέντρωση, όπου η απαρτία διαπιστώνεται με όσα μέλη είναι παρόντα και όσα έχουν εκφράσει την άποψή τους και έχουν εγκρίνει τα πεπραγμένα με συστημένη επιστολή που έχουν στείλει στο σωματείο.

Έπειτα από τη διαπίστωση της απαρτίας, ομόφωνα εκλέχθηκε πρόεδρος της ΓΣ ο κ. Γ. Γλύπτης, αντιπρόεδρος ο κ. Π. Γλύπτης και γραμματέας ο κ. Ι. Αργειτάκος. Στη συνέχεια αναγνώστηκε η ημερήσια διάταξη των θεμάτων της συνέλευσης. Για τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό του έτους 2013 ο λόγος δόθηκε στον ταμία του σωματείου κ. Ευάγγελο Γιόκαρη. Για τον απολογισμό των πεπραγμένων μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παναγιώτης Αλεξανδράκης.

Ακολούθησε σύντομη αναφορά σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σωματείου για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και για τον προγραμματισμό των δράσεων του υπολοίπου του τρέχοντος έτους.

Ο πρόεδρος της ΓΣ ζήτησε την έγκριση του Σώματος για τον ετήσιο απολογισμό (οικονομικό και πεπραγμένων) του έτους 2013 και για τον προϋπολογισμό του έτους 2014. Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα τους απολογισμούς και τον προϋπολογισμό του 2014, απαλλάσσοντας το ΔΣ των ευθυνών του.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση των θεμάτων τα οποία προτάθηκαν από τα μέλη της ΓΣ. Ήταν σαφής η αγωνία και η ανησυχία των μελών για την υπάρχουσα κατάσταση, με κύρια ζητήματα τη λειτουργία των επιτροπών του ΚΕΠΑ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις μειώσεις επιδομάτων και συντάξεων, την καθυστέρηση έκδοσης εγκυκλίου για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, αλλαγές επί τω χείρω σε φορολογικά θέματα και άλλα. Με το τέλος της συζήτησης αυτών, ο πρόεδρος της ΓΣ κήρυξε το πέρας της.

Κατόπιν, με τη συνοδεία των φιλόξενων μελών του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακούς “Νέα ζωή” και κατοίκων, ακολούθησε περιήγηση στον πανέμορφο οικισμό σε όποια σημεία ήταν προσβάσιμα για ΑμεΑ. Κατά την περιήγηση αυτή διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν προβλήματα προσπελασιμότητας σε υποδομές, και έγινε προεργασία για τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την επιδιόρθωσή τους, οι οποίες μπορούν να δώσουν σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα περιήγησης στο χωριό και γενικότερα ταχύτερη και ασφαλέστερη διάβαση.

Το ΔΣ παρέθεσε ελαφρύ γεύμα στα μέλη του, το οποίο ολοκληρώθηκε με την ευγενική προσφορά γλυκισμάτων από τα μέλη του Συλλόγου “Νέα ζωή”, τους οποίους το ΔΣ ευχαριστεί.

Επίσης ευχαριστούμε το ραδιοταξί Σπάρτης “Ο Λεωνίδας” για την άριστη συνεργασία με το σωματείο μας και για την ειδική προσφορά τους, η οποία συνέβαλε στην πραγματοποίηση της γενικής μας συνέλευσης. Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας για τη στήριξη που παρέχουν στο ΔΣ, σε μια εποχή που μόνο η δύναμη των πολλών, ο συντονισμός των προσπαθειών μας και η ενίσχυσή μας από το σύνολο της κοινωνίας μπορούν να ανακόψουν την πτωτική τάση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το δύσκολο χώρο της αναπηρίας”.