“Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”

Merkel - Tsipras

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος
________________________________________________________________________________

1 . ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΡΓΗΣ
14.5.2015 – ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: «Για ποινικές και πολιτικές ευθύνες “στριμώχνει” τον πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, η κυβέρνηση για την κατάπτυστη συμφωνία-ντροπή εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens, αλλά και για την υπόθεση της ΑΤΕ. Μέχρι και φυλακή θα πάει»!!!

22.12.2015 – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: ΟΛΟΙ οι βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) συμφώνησαν ότι δεν θα μπορούσε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας να μην υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens που είχε ψηφίσει η Βουλή!!!

2 . ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016
-Τι έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας;
-ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
-Τι έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει;
-ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
-Τι είπε στους υπουργούς του ενόψει του 2016;
«ΚΑΘΕ υπουργός πρέπει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητές του και να θέσει χρονοδιαγράμματα. Δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις. Όλοι σε αυτή την αίθουσα κρινόμαστε»!!!
-Φυσικά!

3 . ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ;
(του Παύλου Δερμενάκη M.Sc. οικονομολόγου-ερευνητή)

(…) η νέα τροποποίηση του νόμου Κατσέλη, παρά τους «πανηγυρισμούς» και τους «πανηγυρικούς» των υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής, για μία ακόμα φορά, δεν λύνει το πρόβλημα της υπερχρέωσης για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αποτελεί μία ακόμα προσωρινή «λύση», μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες, εν μέσω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, για να πραγματοποιηθεί το μαζικό πλιάτσικο των ξένων στις περιουσίες του λαού. Μέχρι τότε, όμως, οι «νόμοι» θα ισχύουν για μερικό πλιάτσικο, για όσους είναι εκτός ή βρέθηκαν εκτός, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δόσεις που είχαν οριστεί. Όλοι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες… θα χάσουν το σπίτι τους.

4. ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ;
Ενώ, κατ’ επιταγήν του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας κι ενέκριναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφιστεί προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του σχυρίζονται ότι οι συντάξεις θα μείνουν ανέπαφες!!!

Το δούλεμα πάει σύννεφο!