Τα προβλήματα του ΤΕΙ συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο

spoudastes TEI

spoudastes TEI

Το θέμα του ΤΕΙ απασχόλησε την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, η οποία εστίασε στα μείζονα ζητήματα της υγείας και της παιδείας στο δήμο μας.

Το “παρών” έδωσαν δύο εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου, οι οποίοι και ανέλυσαν ενώπιον του Σώματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Σκοπός ήταν η ενημέρωση της σπαρτιατικής κοινωνίας και η απόσπαση της στήριξής της ενόψει και της συνάντησης στις 23 Νοεμβρίου λακωνικών φορέων και των φοιτητών με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, αρμόδια για τη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει το πρωί της Τετάρτης 11/11 με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου κ. Βελισσαρίου, οι σπουδαστές μετέφεραν στο δημοτικό συμβούλιο την αίσθηση ότι η διοίκηση, παρότι αναγνώρισε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, επιζητά την έμπρακτη παρουσία της Λακωνίας, με λίγα λόγια την οικονομική της στήριξη. Έως αυτή τη στιγμή πάντως η διοίκηση του ΤΕΙ αρνείται ότι αυτό κλείνει ή ότι οι σπουδές υποβαθμίζονται με τη δραστική μείωση των εργαστηριακών ωρών.

Το συμβούλιο διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των σπουδαστών για την αμέριστη συμπαράσταση στις διεκδικήσεις τους, οι οποίες τονίστηκε πως κατά τη συνάντηση στο υπουργείο θα πρέπει να είναι απολύτως συγκεκριμένες για να έχουν τύχη. Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα περί ανάγκης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο ΤΕΙ. Διά στόματος δημάρχου παρασχέθηκε στα παιδιά η διαβεβαίωση περί ολόπλευρης στήριξης του αγώνα τους και βοήθειας στην επίλυση προβλημάτων υποδομής, γραμματειακής υποστήριξης κλπ.