Τα 10 θέματα που θα συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Γύθειο

Στο Γύθειο θα διεξαχθεί η προσεχής συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 2/8 και ώρα 5 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για μια συμβολική απόφαση στήριξης στο δήμο Ανατολικής Μάνης, ο οποίος πρόσφατα δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές, αλλά και συμμετοχής των μελών του συμβουλίου στα εγκαίνια ολοκλήρωσης των έργων στο λιμάνι του Γυθείου, που θα γίνουν στις 8 μμ.

Τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι:

1. Η ολοκλήρωση των έργων στο νομό Λακωνίας. Το λιμάνι Γυθείου, αναπτυξιακή πύλη της νότιας Πελοποννήσου. Εισηγήτριες οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αδαμαντία Τζανετέα και Κωνσταντίνα Νικολάκου.

2. Διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων στην πόλη της Σπάρτης, την 25η Αυγούστου και έως τις πρωινές ώρες. (Αδαμαντία Τζανετέα)

3. Έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο δήμο Καλαμάτας στις 26 Αυγούστου. (Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση)

4. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Επέκταση και λειτουργία οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης συνολικής δυναμικότητας 184 θέσεων/736 ατόμων (προσθήκη 55 θέσεων) και των συνοδών αυτού έργων σε γήπεδο συνολικής επιφανείας 62.891 τμ (επέκταση κατά 26.726 τμ) καθώς και την κατάταξή του σε κατηγορία 4* με την επωνυμία «Simos camping» φερόμενης ιδιοκτησίας «ΣΙΜΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕ» στην περιοχή «Λεύκη – Μάντρες» του Δήμου Ελαφονήσου της ΠΕ Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου. (Αδαμαντία Τζανετέα και Κωνσταντίνα Νικολάκου)

5. Έγκριση 3ης τροποποίησης του ενταγμένου έργου στη ΣΑΕΠ 526 «Κατασκευή Εγγειοβελτιωτικών Έργων Νομού Κορινθίας» με κωδικό 2015ΕΠ52600000. (Πελοπίδας Καλλίρης)

6. Χορήγηση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για την πώληση οπωρολαχανικών στον Γεώργιο Ψαρολόγο του Ανδρέα. (Γιώργος Ρουμελιώτης)

7. Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού και πιστώσεων υποέργων που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526, «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου ΠΕ Λακωνίας» με κωδικό 2014ΕΠ52600022. (Αδαμαντία Τζανετέα)

8. Έγκριση τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση του δρόμου Ανεμοδούρι – Μαρμαριά». (Γιώργος Ρουμελιώτης)

9. Έγκριση τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση του δρόμου εντός οικισμού Καρύταινας – Συμβολή με περιφερειακό δρόμο». (Γιώργος Ρουμελιώτης)

10. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική Έρευνα Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Κατουνίστρα Λουτρακίου Νομού Κορινθίας για τα έτη 2017-2019». (Πελοπίδας Καλλίρης)