ΤΕΙ Σπάρτης: Θετικά τα μηνύματα από το υπουργείο

syskepsi

syskepsi

Τη Δευτέρα 23/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με μοναδικό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου που εδρεύει στη Σπάρτη.

Στη συνάντηση με την αναπληρωτή υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου παρευρέθησαν ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουμουνδούρος και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Αρχικά παρουσιάστηκαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα, στη συνέχεια δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις από τους φορείς και τους φοιτητές, και κατόπιν η κ. Αναγνωστοπούλου εξέφρασε την πολιτική βούληση ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η κατάργηση ή η μετακίνηση του τμήματος, απεναντίας θα γίνει προσπάθεια από μέρους της να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολό τους. Επίσης αναφέρθηκε πως έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη δύο μελών του ειδικού τεχνικού προσωπικού, οι οποίοι μπορούν να διδάξουν έως 52 ώρες, καθώς και η έγκριση 23 έκτακτων καθηγητών για το ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ζήτησε επίσης από όλους τους φορείς του νομού τη συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για την παιδεία που θα ξεκινήσει τις ερχόμενες μέρες, με τη διατύπωση σχεδίου πρότασης για την ένταξη του τμήματος στην τοπική παραγωγή και οικονομία και τη σύνδεσή του με την παραγωγική ανασυγκρότηση της Λακωνίας.