Τελευταία αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στη Σπάρτη: Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Σπάρτης, που κορυφώνονται το διήμερο της τελευταίας αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

Το Σάββατο 17/2 η διασκέδαση ξεκινά στις 11.30′ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, με μουσικά αποκριάτικα ακούσματα από dj. Την ίδια ώρα στο πάρκο Αγίου Νίκωνα θα γίνεται αποκριάτικο πάρτυ για τα παιδιά, με μουσική, παιχνίδια και κατασκευές. Μισή ώρα αργότερα στην κεντρική πλατεία η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου θα δώσει συναυλία με αποκριάτικη μουσική και θα υπάρχουν παιχνίδια και κλόουν για τους μικρούς καρναβαλιστές.

Το πάρτυ μεταφέρεται στις 17.00′ στην πλατεία Σαϊνοπούλου (Νέος Κόσμος), όπου και θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για τα παιδιά με την υποστήριξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, και στο κενοτάφιο του Λεωνίδα με face painting, παιχνίδια και κατασκευές με την υποστήριξη του 300ού Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης.

Την Κυριακή σειρά έχει η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών “Mascarata 2018”, που θα ξεκινήσει στις 11.30′ από το άγαλμα του Λεωνίδα στο στάδιο και μέσω της Παλαιολόγου θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα συνεχιστεί η γιορτή με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινόραχης “Ο Πάρνων”.

Στις 17.00′ στο Παρόρι θα ξεκινήσει αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, μασκαράδες, αερόστατα και ιπτάμενα φανάρια.

Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Καστόρι, στην παραδοσιακή εκδήλωση “Μουντζουροδευτέρα”, με παρέλαση αρμάτων, μουσική και κεράσματα.

Για όσους επιθυμούν να πετάξουν χαρταετό, το πάρκο του Σαϊνοπουλείου θα είναι ανοιχτό από τις 10.30′ με παραδοσιακή μουσική και κεράσματα.

Ας ελπίσουμε ο καιρός να σταθεί σύμμαχος και όπου κι αν επιλέξετε να… καρναβαλιστείτε, το laconialive.gr σάς εύχεται καλή διασκέδαση και καλή Σαρακοστή!