Τελευταίος σταθμός της ολυμπιακής φλόγας αποδείχτηκε η Σπάρτη

“H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας” είναι ο τίτλος της επιστολής που δημοσίευσε η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πριν από λίγο και στην οποία ανακοινώνει τη ματαίωση του υπόλοιπου προγράμματος της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους μετά τη μεγάλη προσέλευση πλήθους στην τελετή του φωτός στη Σπάρτη.

Όπως αναφέρει αναλυτικά: “H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις τελετές, στις πόλεις διέλευσης της φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού”.