Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα “Πρόταση τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου Σπάρτης” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/11 με πρωτοβουλία του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης”, Σταύρου Αργειτάκου, στην αίθουσα του Σαϊνοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Η πρωτοβουλία της παράταξης αφορά στην ίδρυση ενός τοπικού Τουριστικού Οργανισμού Προβολής και Προώθησης από ιδιωτικούς φορείς, που θα λειτουργεί με τεχνοκρατικά πρότυπα και συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ θα υποστηρίζεται ενεργά από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κυβερνητικούς οργανισμούς.

Η έντονη παρουσία αυτοδιοικητικών και συλλογικών φορέων, τοπικών επιχειρήσεων και ενεργών πολιτών έδειξε την ισχυρή βούληση της περιοχής να οργανωθεί και να αναπτυχθεί τουριστικά.

Η φιλόξενη αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και το μήνυμα ήταν σαφές: Ο δήμος της Σπάρτης οφείλει να επενδύσει στον τουρισμό και να αξιοποιήσει το μοναδικό μίγμα των τουριστικών στοιχείων που διαθέτει, εάν δεν θέλει να μείνει ουραγός στην πρόοδο άλλων προορισμών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Αργειτάκος αναφερόμενος στο πλαίσιό της και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης, διατύπωσε περιεκτικά τη σημερινή κατάσταση στον τομέα του τουρισμού καθώς και τα νέα από την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Ακολούθησε ο Θανάσης Ζόγκας, εκπρόσωπος της εταιρίας Compugen και σύμβουλος ανάπτυξης ανάλογου οργανισμού στο Λουτράκι, που γνωστοποίησε τουριστικούς και οικονομικούς δείκτες των τελευταίων δύο ετών, ανέπτυξε τους λόγους δημιουργίας ενός οργανισμού διαχείρισης προορισμού και παρουσίασε την περίπτωση του Λουτρακίου (LTO).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό, οι οποίες κατέδειξαν την έντονη προσμονή του για την υλοποίηση ριζοσπαστικών και καινοτόμων λύσεων που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία.

Αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ο κ. Αργειτάκος δεσμεύτηκε για την πρόκριση σύγχρονων και εφαρμοσμένων λύσεων αλλά και για την επένδυση στην ανάπτυξη της τουριστικής κουλτούρας.

Το ραντεβού στη συνέχεια ανανεώθηκε προκειμένου να υλοποιηθεί και να αναπτυχθεί η πρόταση προβολής και προώθησης.