Τζανετέα: “Απαξίωση της Λακωνίας οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”

“Το πλήγμα που δέχεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση, που με κόπο και αγώνα θεμελιώσαμε στη Σπάρτη πολίτες και φορείς, καθιστά επιβεβλημένη την άμεση, έντονη και συντονισμένη αντίδρασή μας. Σας καλώ όπως αναλάβετε πρωτοβουλία, τόσο στα πλαίσια λειτουργίας των κομμάτων σας όσο και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού σας έργου, προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα και να θωρακιστεί τόσο η λειτουργία όσο και η αναβάθμιση των σχολών στη Σπάρτη”.

Τα παραπάνω απευθύνει στους τρεις βουλευτές του νομού η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα, συμπληρώνοντας πως “η απαξίωση του ρόλου και του αιτήματός μας για συνεργασία από τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου μας υποχρεώνει πλέον να αναδιατάξουμε δυνάμεις προκειμένου να γίνουν ξεκάθαρες οι θέσεις, οι αντιλήψεις και οι προθέσεις κάθε ιστάμενου στην κρίσιμη υπόθεση. Πάγια και σθεναρή θέση μας είναι ότι οι σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ που λειτουργούν στη Σπάρτη θα πρέπει να αναβαθμιστούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο”.

Επιστολή για το ίδιο θέμα η κ. Τζανετέα απηύθυνε και στον υπουργό Παιδείας. Όπως του γνωρίζει, “η απαξίωση από την πλευρά σας, των θεσμών της Λακωνίας, του ρόλου που μας έχει αναθέσει ο λάκωνας πολίτης όσο και των επιτακτικών αιτημάτων μας καθιστά πλέον τη θέση μας απολύτως αδιαπραγμάτευτη. Σας εκφράζω την έντονη δυσαρέσκεια των λακώνων (…) Σας απευθύνω ύστατο αίτημα να δεχθείτε, επιτέλους και άμεσα, την αντιπροσωπεία των λακώνων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην υπονόμευση και στην απορρύθμιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Σπάρτης”.