Τζανετέα: “Ας γίνουν οι γυναίκες πηγή δύναμης και ελπίδας”

Tzanetea Ntia (1)Η γυναίκα είναι το σύμβολο της ζωής, της αγάπης, της κατανόησης, της τρυφερότητας. Είναι Μάνα, σύζυγος, κόρη, αδελφή. Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και των αγώνων της για ισότητα και ισονομία.

Ειδικά φέτος η γιορτή αυτή έρχεται μέσα σε εποχή αβεβαιότητας, ιδιαίτερης σκληρότητας, συγκρούσεων και φανατισμού. Γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο δοκιμάζονται καθημερινά και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για τις ίδιες και την οικογένειά τους. Στη χώρα μας η ανεργία και η κοινωνική και οικονομική κρίση κάνουν το βάρος του δύσκολου ρόλου της γυναίκας ακόμα μεγαλύτερο. Σήμερα λοιπόν, που ο κόσμος μας είναι πιο σκληρός από ποτέ, χρειαζόμαστε το ψυχικό σθένος, την κατανόηση και την ευαισθησία των γυναικών περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Ας γίνουμε, λοιπόν, όλες οι γυναίκες πηγή έμπνευσης, δύναμης και ελπίδας. Γιατί η αρχή πρέπει να γίνει μέσα από την οικογένεια και την κοινωνία, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Σας εύχομαι να είστε υγιείς και δυνατές και να συνεχίσετε να αγωνίζεστε με ελπίδα και αποφασιστικότητα.

Ντία Τζανετέα
αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας