Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα τοπικά ΜΜΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα ενημέρωσε σχετικά με την έγκριση που πήραν σήμερα το πρωί από την οικονομική επιτροπή τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι της διακήρυξης για τη μελέτη του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης. Πλέον χρειάζεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 2.400.000 ευρώ. Ο στόχος είναι στα τέλη Ιανουαρίου 2019 να έχουν υποβάλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Όπως ανέφερε η κ. Τζανετέα, μέσα στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού θα οριστεί η επιτροπή αξιολόγησης.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προβλέπει τρία βραβεία και στον πρώτο ανατίθεται η ολοκλήρωση όλων των μελετών (στατικών κλπ).

Δηλώντας αισιόδοξη και χαρούμενη για το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια, η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τη γενική γραμματέα κ. Βλαζάκη και τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, την προϊσταμένη και το δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του δήμου Σπάρτης.