Την ίδρυση συνδέσμου εξετάζουν τα συσκευαστήρια εσπεριδοειδών

xymopoiisi portokaliou

Την Τετάρτη 16/11 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΣΕ Αγίου Γεωργίου “Sparta Orange”, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του συνεταιρισμού κ. Πέτρου Μπλέτα, συνάντηση κορυφαίων συσκευαστηρίων της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα παρευρέθησαν οι κ.κ. Μίμης Μαρτσούκος (Mimis EΠE), Δημήτρης Μανιατάκος (Europack – Μανιατάκος Δημήτρης), Παναγιώτης και Σωτηρία Σκεύη (Evrotas Fruit), Κώστας Καλαντώνης, (Β. Καλαντώνης και ΣΙΑ ΕΕ), Παναγιώτης Μ. Σταματάκος, Δημήτριος Παν. Φιφλής, Αντώνης Ζώταλης (Κωστα Μαργαρίτα), καθώς και οι κ.κ. Σαράντος Ζαραφωνίτης και Φάνης Λάζαρης ως εκπρόσωποι του ΑΣΕΕ Αμυκλών “Λακωνία”.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για την ίδρυση συνδέσμου συσκευαστηρίων. Οι εισηγήσεις των παρευρισκόμενων ήταν θετικές και αισιόδοξες όσον αφορά στη σύσταση και την ορθή λειτουργία ενός νόμιμου συνδέσμου που θα προασπίζει τα συμφέροντα των συσκευαστηρίων της περιοχής. Κύριος στόχος της σύμπραξης είναι η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Από την πρώτη επιτυχή σύσκεψη αποφασίστηκε μία προσωρινή πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Π. Μπλέτα, Δ. Μανιατάκο, Π. Σταματάκο, Φ. Λάζαρη και Σ. Σκεύη, προκειμένου να προχωρήσει στις διαδικασίες υλοποίησης του παραπάνω εγχειρήματος.

“Καλούμε τους επαγγελματίες του κλάδου των συσκευαστών εσπεριδοειδών στη Λακωνία να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα των εξαγόμενων προϊόντων του νομού μας και να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα εμπορίου νωπών φρούτων”, σημειώνουν απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.