Την αλληλεγγύη του στους Παλαιστινίους εκφράζει το ΚΚΕ Λακωνίας

Ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ και του τομεακού συμβουλίου Λακωνίας της ΚΝΕ:

KKE“Καταγγέλλουμε τη χθεσινή δολοφονική επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που είχε αποτέλεσμα, ήδη, να μετράμε δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμά του να έχει τη δική του πατρίδα, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που αναπτύσσουν την οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ και υιοθετούν πολιτική «ίσων αποστάσεων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναβαθμισμένης συνεργασίας με το Ισραήλ αποτελεί αυτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία με την πρόσφατη δήλωση Τσίπρα αναγόρευσε τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ ως δήθεν διαμεσολαβητή ειρήνευσης, την ώρα που είναι αυτοί που πυροδοτούν την επιθετικότητα του Ισραήλ που κλιμακώνεται.

Η απόφαση του Τραμπ για μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί των αμερικανών ενάντια στο λαό της Συρίας συνιστούν την παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε όλο το λαό σε επαγρύπνηση και αγώνα, ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς σε πολέμους και προσφυγιά για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών”.