Την εθνική επέτειο τίμησε το Γύθειο

25 Martiou Gytheio 86

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Γύθειο.

Χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, εψάλη δοξολογία στο μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των τοπικών αρχών και αντιπροσωπειών των σχολείων της πόλης. Στη συνέχεια, στο ηρώο της πόλης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κ. Νικόλαος Τραγάκης.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κ. Παρασκευάς Αδάμης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο διοικητής του 3ου Τάγματος Γυθείου αντισυνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Συναδινός, ο υποδιοικητής του ΑΤ Γυθείου κ. Νικόλαος Σίμου, ο λιμενάρχης Γυθείου υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Χρήστος Σταμπουλής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου πυραγός κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Γεώργιος Μητσάκος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σοφία Ροζάκη, ο πρόεδρος της ΔΚ Γυθείου κ. Ιωάννης Μπελεγρής, ο γραμματέας του Συλλόγου Διδασκάλων “Λακωνική” κ. Γεώργιος Μανουσόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Γεώργιος Κανελλάτος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Σπύρος Μουρκόγιαννης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυθείου κ. Λίτσα Αγγάνη, το μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου κ. Γεώργιος Μαστοράκος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης Ιωάννης Κουλάκος.

Ακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, του στρατού και μηχανοκίνητου τμήματος της ΠΥ Γυθείου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Ανατολικής Μάνης. Τέλος, τα σχολεία της πόλης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις, τόσο την παραμονή -με κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο ηρώο- όσο και ανήμερα της εορτής, παρακολούθησε πλήθος κόσμου.