Την κατάκτηση ρεκόρ Guinness στη Σπάρτη διεκδικεί 17χρονος κύπριος καλλιτέχνης

​Τo παγκόσμιο ρεκόρ Guinness “ζωγραφικής με καφέ” θα προσπαθήσει να κατακτήσει στη Σπάρτη ο 17χρονος Alex Dzaghigian. Ο νεαρός κύπριος καλλιτέχνης θα κατασκευάζει με φυσικά υλικά του καφέ, στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, από τις 4 έως τις 6 Ιανουαρίου, το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, εμβαδού περίπου 150 τμ, το οποίο θα απεικονίζει τον βασιλιά Λεωνίδα με τους 300 πολεμιστές του και θα είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 2500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών. Κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας θα υπάρχουν και κριτές από τον οργανισμό Γκίνες.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί το όλο εγχείρημα καθημερινά, κατά τις ώρες 9.00′ – 18.00′, ενώ στις 6 Ιανουαρίου και ώρα 16.00′ – 19.00′ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του διαγωνισμού.

Ο Alex Dzaghigian έχει ξαναμπεί στο βιβλίο Guinness με το “μεγαλύτερο ατομικό σχέδιο” που είχε μήκος 323.90 τετραγωνικά μέτρα και ήταν κατασκευασμένο από χαρτί. Το έργο απεικόνιζε τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για αυτό το σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα.