Την κοινωνική τους ευαισθησία απέδειξαν για ακόμα μια φορα οι γερακίτες

Κούτες με τρόφιμα και είδη υγιεινής προσέφεραν στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης οι κάτοικοι του Γερακίου. Τα προϊόντα συγκεντρώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας στα καταστήματα του κ. Χρήστου Μπαλάμπανου. Όπως αναφέρει ο ίδιος “με μεγάλη χαρά το πρωί τη Τρίτης φόρτωσα την κλούβα μου με τα πράγματα και συνειδητοποίησα ότι ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά που είχαμε κάνει αντίστοιχη προσπάθεια συλλογής πραγμάτων πρώτης ανάγκης.

Αφού έφτασα στο ίδρυμα της Μητροπόλεώς μας και ξεφορτώσαμε μαζί με το προσωπικό τις κούτες με τα πράγματα με υποδέχτηκε και ευχαρίστησε ο υπεύθυνος ιερέας πατέρας Ιωάννης Προφύρης για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέραμε.

Στη συνέχεια, είχα την ευκαιρία να κάτσω με τον ιερέα, να πιούμε έναν καφέ στον προαύλιο χώρο του Ασύλου, να συζητήσουμε για τις ανέσεις που παρέχει το ίδρυμα στους τροφίμους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και για τις δυσκολίες που όλο και αυξάνονται λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν.

Η σύζυγός μου κι εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τις προσφορές σας. Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές αλλά για ακόμα μία φορά αποδείξατε ότι πάνω από όλα έχει σημασία η βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας. Χωρίς εσάς δε θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την ενέργεια”.