Την Κυριακή η 1η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων στις Αμύκλες

Την Κυριακή 19 Ιουνίου από τις 5 μμ ο Σύλλογος Κυριών Αμυκλών προσκαλεί όλους στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γιορτή τοπικών προϊόντων.

Εκεί ο επισκέπτης θα μπορέσει να γευτεί και να αγοράσει χειροποίητα γλυκά κουταλιού σε μεγάλη ποικιλία, μαρμελάδες σε διάφορες πρωτότυπες γεύσεις (μούρα, κίτρο, κολοκύθι, ακτινίδιο κλπ) λικέρ από φρούτα του χωριού, χειροποίητα παστέλια, σπιτικά γλυκά και κουλούρια, χειροποίητο παγωτό, παξιμάδια ψημένα σε ξυλόφουρνο, βούτυρο αγελάδας, μυτζήθρες, παραδοσιακά ζυμαρικά από αγνά υλικά, αποξηραμένα σύκα υπό ειδική επεξεργασία (τις περίφημες συκοπαΐδες), μέλι, κρασί και πολλά άλλα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα κι εδέσματα της παράδοσής μας. Θα διατίθενται, επίσης, χειροποίητο αρωματικό σαπούνι με ελαιόλαδο, κηραλοιφές και κρέμες προσώπου.

Εξάλλου, με τη δύση του ηλίου, τα χορευτικά τμήματα εφήβων και γυναικών του χωριού και το γυναικείο τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης “Ο Πάρνων” θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ λίγο αργότερα την ψυχαγωγία θα αναλάβει το μουσικό σχήμα “Χοές”. Θα προσφέρεται ακόμη άφθονο δωρεάν κρασί και σουβλάκια σε ειδική τιμή.

Πώς βρείτε τη γιορτή: Στο κοινοτικό κατάστημα Αμυκλών, επί του κεντρικού δρόμου, στρίβετε δεξιά (πινακίδα “Καλύβια Σοχάς”) και στα 500μ περίπου, συναντώντας το βυζαντινό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στρίβετε πάλι δεξιά.