Την Κυριακή 9/5 στη Σπάρτη ο εορτασμός της εθνικής αντίστασης και της λήξης του β’ παγκοσμίου

lixi 2ou Pagkosmiou Polemou

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του β΄ παγκοσμίου πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της εθνικής αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το φετινό εορτασμό, που θα γίνει την Κυριακή 9/5 σε ολόκληρη τη χώρα, στην πόλη της Σπάρτης είναι προγραμματισμένες ανάλογες εκδηλώσεις. (Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με μικρό αριθμό προσερχομένων υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων).

Στις 7.30′ το πρωί θα γίνει ο χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών. Στις 10.30′ θα ξεκινήσει η επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νίκο Κουφό, πρόεδρο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας. Στις 11.10′ στο κενοτάφιο του Λεωνίδα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.