Την Πέμπτη η δίκη Λεβεντάκη – Μαστρογιαννόπουλου

ypopsifioi KKE Laconia

ypopsifioi KKE Laconia

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου δικάζονται στη Σπάρτη τα μέλη της επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος και Δήμος Λεβεντάκης, οι οποίοι στις 19/7 είχαν συλληφθεί ενώ έκαναν αφισοκόλληση για εκδήλωση προς τιμήν του Σωτήρη Πετρούλα.

“Η προσαγωγή των δύο στελεχών του ΚΚΕ και η δίκη που έχει οριστεί αποτελούν προσπάθειες κλιμάκωσης του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας. Η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρείται εδώ βαραίνει εξολοκλήρου το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, που ενημερώνει πως “δεν είναι άλλωστε οι μοναδικές διώξεις σε βάρος στελεχών του κόμματος και συνδικαλιστών του μαζικού κινήματος που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην περιοχή μας”. “Αυτό που επιδιώκουν είναι να φοβίσουν τον κόσμο που θέλει να βγει μπροστά και να αγωνιστεί ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου σήμερα, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου αύριο”, σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η οποία καταλήγει με κάλεσμα στο λαϊκό κίνημα να οργανώσει κινητοποιήσεις αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, με αποφάσεις και ψηφίσματα συλλόγων-σωματείων άλλων φορέων που θα ζητούν την αθώωση των κατηγορουμένων και την καταδίκη αυτής της πολιτικής.

Το θέμα έφερε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Αλέκος Βουνάσης, ζητώντας να τεθεί σε ψηφοφορία το ψήφισμα του ΚΚΕ και να πάρει θέση το Σώμα. Εξάλλου ο Δ. Λεβεντάκης είναι δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης. Το ΔΣ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους δικαζόμενους, αρνήθηκε πάντως να υιοθετήσει την άποψη περί πολιτικής δίωξης. Όπως άλλωστε σημείωσε ο δήμαρχος, για παράνομη αφισοκόλληση δικάζονται και δύο δημοτικοί υπάλληλοι, κάτι που θεωρεί πως ακυρώνει το επιχείρημα του ΚΚΕ περί ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης.