Την Τετάρτη το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην πλατεία Ευαγγελίστριας

Έπειτα από μια πλούσια προφεστιβαλική δραστηριότητα σε όλο το νόμο, επόμενος σταθμός για το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή είναι την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στο πάρκο Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ομιλία από το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Τάσο Αντωνίου, συναυλία νεανικού συγκροτήματος με την Τζίνα Βελδέκη, αλλά και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Κόκκορη. Στο χώρο θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, έκθεση για το ΔΣΕ, ταβέρνα – μπαρ, καθώς και χώρος για σκάκι.

“Το φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για τη νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας”, σημειώνουν οι διοργανωτές, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στην κοινωνία.