Της Κων/νου Παλαιολόγου ο χαβάς…

του Σταμάτη Παπαδάτου


Σταθμεύουν όπου και όπως βολεύεται ο καθένας… Ο κάθε οδηγός αφήνει το όχημά του όπου διευκολύνεται φεύγοντας ανενόχλητος τις περισσότερες φορές.

Χωρίς τον παραμικρό προβληματισμό για τα όσα ενδεχομένως να προκάλεσε παρκάροντας το αυτοκίνητο του πάνω σε πεζοδρόμιο, σε διάβαση αναπήρων, μέσα σε πεζόδρομους, διπλοπαρκάρισμα και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί!

Τετάρτη και Σάββατο που έχει λαϊκή δεν το συζητάμε.

Η αφαίρεση πινακίδων και τα πρόστιμα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Όσα πάρκινγκ και εάν φτιάξεις πάλι δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι.
Αυτό γίνεται κυρίως διότι τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται αποσπασματικά και όχι σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που παίρνουν το ρίσκο και παρατάνε στην κυριολεξία το αυτοκίνητο τους όπου τους βολέψει.

Tα πολυσυζητημένα κολωνάκια που τοποθέτησε ο δήμος Σπάρτης φαίνεται πως αποτελούν μια λύση, από την άλλη όταν κάποιος έχει συνηθίσει να παρκάρει το αυτοκίνητο του σε χώρο στάθμευσης δικύκλων ή πάνω στο πεζοδρόμιο, τότε σίγουρα δεν θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Ιστορίες καθημερινής τρέλας έχουν να διηγηθούν πολλά από τα όργανα της τάξης. Οι παραβάτες όχι μόνο δεν συνετίζονται όπως λένε αλλά σε πολλές περιπτώσεις ζητούν και τα ρέστα για την κλήση που εισέπραξαν ή για τις πινακίδες που τους αφαιρέθηκαν. Δεν έχουν που να παρκάρουν λένε κάποιοι από αυτούς. Εν μέρει μπορεί να έχουν και δίκιο με τη διαφορά ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο…

Στην τελική μήπως η Παλαιολόγου να γίνει πεζόδρομος, εσείς οι αρμόδιοι ξαναδείτε το.