Τη λαϊκή της Τετάρτης διεκδικεί η συνοικία του Νέου Κόσμου Σπάρτης

“Οι χιλιάδες κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν (αν και προκαλούνται) να ανοίξουν μέτωπο εχθρότητας και αντιπαράθεσης με το εμπορικό κέντρο της Σπάρτης και τους παραγωγούς-πωλητές της λαϊκής αγοράς (των οποίων, άλλωστε, αποτελούν μόνιμο, συνεπές και σημαντικό πελατειακό κοινό), σχετικά με το αίτημα για λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στην πλατεία Σαϊνοπούλου”.

Τα παραπάνω αναφέρει η συντονιστική επιτροπή της συνοικίας, που διεκδικεί ανυποχώρητα τη λαϊκή της Τετάρτης για λόγους ισοτιμίας και ίσων δικαιωμάτων των δημοτών. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν οι κάτοικοι Ν. Κόσμου, η υφέρπουσα “πρόταση” κύκλων για μια τρίτη “λαϊκή της Δευτέρας” στοχεύει σε μια εκ των πραγμάτων θνησιγενή λαϊκή αγορά, της οποίας η προδιαγεγραμμένη μοίρα θα χρεωθεί στους ίδιους.

Η επιτροπή ξεκαθαρίζει τέλος πως σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα είναι πολιτική και θα ληφθεί μόνο από τον δήμο Σπάρτης, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης αλλά και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισοτιμία των πολιτών.