Τιμήθηκαν οι Λάκωνες αγωνιστές της Κρήτης

Σε μια συγκινητική τελετή μπροστά στο Ηρώο Πεσόντων στο Ξηροκάμπι, ο δήμος Σπάρτης και αντιπροσωπεία του κρητικού πολιτιστικού συλλόγου Ασή Γωνιάς “Άγιος Γεώργιος” απέδωσαν τιμές στους εθελοντές λάκωνες που συμμετείχαν στον αγώνα της Κρήτης το 1866-1869 υπό τον συνταγματάρχη Δημήτριο Πετροπουλάκη και το λοχαγό Γεώργιο Κοσωνάκο, αλλά και στον απανταχού της γης λάκωνα μαχητή.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Κυριακής 16 Μαρτίου. Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε από το δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ξηροκαμπίου κ. Κων/νο Σταρόγιαννη, το γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Κώστα Γύπαρη, την αντιπεριφερειάρχη κ. Ντία Τζανετέα, τον αστυνομικό διευθυντή Λακωνίας κ. Γεώργιο Μαρουδά, τον αντιδήμαρχο Αποκορώνου κ. Αντώνιο Σπυράκη, εκπρόσωπο του δήμου Ανατολικής Μάνης, τον κ. Γιάννη Φατσέα εκ μέρους των Κρητών, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας κ. Δημήτριο Μιχαλάκο, τον πρόεδρο του συλλόγου Ασή Γωνιάς κ. Στέλιο Νικολακάκη και από τον εκπρόσωπο των οικογενειών των αγωνιστών 1821 κ. Κυριάκο Κουμουστιώτη.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από εκπρόσωπο της Μεγαλονήσου σε έμμετρο λόγο, ενώ ακολούθησε ομιλία του κ. Κοκκορού με ιστορικές αναφορές.

Ακολούθησαν τραγούδια από την Κρήτη και τον τόπο μας, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά εδεσμάτων από το Σύλλογο Κυριών Ξηροκαμπίου.