Εκδήλωση προς τιμήν των δωρητών του “Βαλιώτειου Συγκροτήματος” του ΤΕΙ Πελοποννήσου, κ.κ. Ευσταθίου και Ματίνας Βαλιώτη, πραγματοποίησε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο αμφιθέατρο Γεωργίου Βαλιώτη της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών Σπάρτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων όλου του νομού, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, φοιτητές και πλήθος πολιτών.

Καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα ανέφερε πως το ζεύγος Βαλιώτη τιμάται για τη συνεχή, ανιδιοτελή προσφορά του και μετέφερε το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας πως “όποιος διανοηθεί να ματαιώσει ή να υποβαθμίσει το στόχο που εσείς θέσατε με αυτό το σπουδαίο έργο θα βρει το λακωνικό λαό απέναντι ως μια γροθιά”.

Ο κ. Βαλιώτης, παραλαμβάνοντας τις τιμητικές πλακέτες από την αντιπεριφερειάρχη και τον πρύτανη του ΤΕΙ Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Τσούντα, απευθύνθηκε στους νέους του ακροατηρίου, τους οποίους χαρακτήρισε ως το μέλλον. Όπως τόνισε, “η γενιά η δική μας έκανε πολλά λάθη κι έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού”. Κάλεσε έτσι τη νεολαία να διορθώσει τα λάθη αυτά, τους συμβούλεψε να είναι επιμελείς, να κάνουν όνειρα και να στοχεύουν πάντα ψηλά.