Τιμητική διάκριση στη Γεωργία Ζαχαράκη από τον αμερικανό πρέσβη

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt πραγματοποίησε την Παρασκευή 7/7 επίσκεψη στη Σπάρτη. Πέρα από τις συνομιλίες του με φορείς της περιοχής, ο πρέσβης επέδωσε τιμητική διάκριση στη Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου για τη μακρόχρονη βοήθεια και υποστήριξή της προς την πρεσβεία, ώστε να παρέχονται αρτιότερες υπηρεσίες προς τους αμερικανούς πολίτες και τους συνταξιούχους της περιοχής της Σπάρτης.

Η κ. Ζαχαράκη εμφανώς συγκινημένη από την απρόσμενη γι’ αυτήν βράβευση, αφού ευχαρίστησε τον πρέσβη, είχε την ευκαιρία να συζητήσει πολλά θέματα που αφορούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα και τις προτάσεις ως επιτρόπου της αμερικανικής πρεσβείας και ως προέδρου των Θυγατέρων της Πηνελόπης Σπάρτης (του γυναικείου τμήματος AHEPA).

Η κ. Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου πολλά χρόνια παρέχει τη βοήθειά της προς τους πολίτες της περιοχής για τη διεκπεραίωση προξενικών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων τους. Πέρα από τη βοήθεια που παρέχει η ίδια προσωπικά σε όσους αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία, έχει συμβάλει ώστε να επισκεφθούν κλιμάκια της αμερικανικής πρεσβείας τη Σπάρτη και να παρέχουν προξενικές υπηρεσίες για όλους τους κατοίκους της Λακωνίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη διεκπεραίωση των ζητημάτων τους με την αποφυγή του κόστους και της ταλαιπωρίας του να ταξιδέψουν στην έδρα της πρεσβείας στην Αθήνα.