Τι αλλάζει στη λαϊκή Σπάρτης λόγω κορωνοϊού

Τροποποιήσεις ισχύουν πλέον σ’ όλο το εμπόριο εξαιτίας των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του δήμου, στη λαϊκή αγορά Σπάρτης δεν θα λειτουργεί ο τομέας πώλησης βιομηχανικών/βιοτεχνικών προϊόντων, αλλά μόνο ο τομέας διατροφικών προϊόντων/προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής.

Επίσης επισημαίνεται πως για την προστασία των πωλητών και καταναλωτών πρέπει οι πάγκοι μεταξύ των πωλητών να βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων. Ο ενδιάμεσος χώρος πρέπει να είναι κενός, ελεύθερος από αντικείμενα.

Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Όλοι οι πωλητές οφείλουν να τοποθετούν, σε εμφανές σημείο του πάγκου τους, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

Οι καταναλωτές να μη συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της λαϊκής αγοράς, αλλά να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους.

Κατά την προσέλευσή τους οι καταναλωτές παρακαλούνται για την τήρηση της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τμ και την ελάχιστη απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρβαλιά θα παραμείνουν κλειστές οι λαϊκές αγορές το Σαββατοκύριακο  σε όλη τη χώρα.