Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στο δήμο Ευρώτα;

Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στο δήμο Ευρώτα.

Οκτώ μήνες μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση και την πλημμύρα της 16/11/2017, που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του δήμου και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες και κυρίως σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, οι πληγέντες παραγωγοί ακόμη περιμένουν.

Παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γλυκόβρυση στις 24/11/2017, ότι οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν ως το τέλος Μαρτίου του 2018, μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί και είναι άγνωστο αν και πότε θα γίνει τελικώς η καταβολή.

Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά τον υπουργό:

– Πότε προβλέπεται να καταβληθούν στους πληγέντες παραγωγούς οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν.

– Σε ποιες περιοχές της Λακωνίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση του Νοεμβρίου 2017 έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί οι αποζημιώσεις και με ποια ποσά.

– Εάν σκοπεύει ο ΕΛΓΑ να καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης εξ ολοκλήρου ή θα δώσει προκαταβολή σε ποσοστό 70%, όπως πράττει το τελευταίο διάστημα σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις πανελλαδικά.