Τι είναι αυτό που μας ενώνει;

Καλά, και τι δεν έχουν δει τα ματάκια μας στις φετινές εκλογές!

Νομίζω πως το σύνθημα “Εμπρός Πίσω” θα κολλούσε “γάντι”, μιας και για κάποιο λόγο προσπαθούν να μας πείσουν πως το παλιό -το πολύ παλιό όμως- παρουσιάζεται ως νέο και πολλά υποσχόμενο. Λες και δεν το έχουμε ζήσει! Λες και πέσαμε στη Σπάρτη χθες.

Από τα κορυφαία δε στιγμιότυπα της ντόπιας πολιτικής σκηνής, απόρροια φυσικά του γενικότερου πολιτικού επιπέδου, οι διάφορες εκκολαπτόμενες διπλομορφωμένες Βυζανίστριες που μοιάζουν να θέλουν να γίνουν Πατούλαινες στη θέση της Πατούλαινας. Για γέλια και για κλάματα…

Είκοσι μέρες έμειναν ακόμη για την κάλπη και οι εκλογικές καμπάνιες έχουν κάνει τις εκλογές να μοιάζουν ως οι πιο αδιάφορες που έγιναν ποτέ. Κι όχι επειδή δεν έχουν βαρύτητα, τουναντίον, αλλά επειδή δεν φαίνονται να κομίζουν κάτι καινούργιο κόντρα στη χρόνια στασιμότητα ή, και να έχουν, ξέρουν να το κρύβουν καλά! (Γιατί άραγε;)

Πάλι οι παρατρεχάμενοι στα χωριά θα τρέξουν να μαζέψουν ψηφαλάκια να σώσουν την κατάσταση.

Ας αναλογιστεί λοιπόν ο κάθε ψηφοφόρος τι είναι αυτό που τον συνδέει με αυτές τις καταστάσεις. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που ευνοούνται. Άλλωστε, αυτό το βόλεμα ορισμένων είναι που διαιωνίζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Οι υπόλοιποι όμως, που είμαστε και περισσότεροι, σε τι ακριβώς θα ωφεληθούμε;