Τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

Με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 10ο περιφερειακό συνέδριο, που διεξήγετο από χθες στην Τρίπολη. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από το βήμα πως η ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο δεν αφορά μόνο στα νέα έργα και τις νέες επενδύσεις, αλλά εξίσου και στη διόρθωση λαθών, την αντιμετώπιση αδιεξόδων σε κρίσιμους τομείς και την αποκατάσταση υποδομών και δραστηριοτήτων που έχουν εγκαταλειφθεί.

Αναφορικά με το νομό μας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του laconialive.gr, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης. Υπενθύμισε πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της μελέτης του με 2,75 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συνέχισε λέγοντας πως η χρηματοδότηση της κατασκευής του διασφαλίζεται από την ίδια χρηματοδοτική πηγή, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη συνδρομή της στη χρηματοδότηση.

Αναφορά και στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως το Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης στεγάζεται σε ένα απολύτως ακατάλληλο κτίριο έξω από τον αστικό ιστό. Γι’ αυτό και κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη κατασκευής ενός κτιρίου μελετημένου για ειδικό σχολείο μέσα στην πόλη.

Η διαδικασία για την εξεύρεση του χώρου έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” και τον δήμο Σπάρτης.

Το νέο αυτό σχολικό συγκρότημα για τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές δεξιότητες θα σχεδιαστεί για να καλύψει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο – δημοτικό – γυμνάσιο – λύκειο), ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση όλα τα παιδιά από όλη τη Λακωνία.