Τα πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης

 έως 60% οικονομία καυσίμου

 έως 50% μειωμένοι ρύποι

√ μειωμένη φθορά κινητήρα

 αυξημένη αυτονομία

 καλύτερες επιδόσεις

√ περισσότερη ασφάλεια

Η Rozakis Auto Gas απαντά στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των οδηγών σχετικά με την υγραεριοκίνηση:

Rozakis ygraeriokinisi (1)
Rozakis ygraeriokinisi (2)
Rozakis ygraeriokinisi (3)
Rozakis ygraeriokinisi (4)

Τι είναι το υγραέριο (lpg) ως καύσιμο;

Το υγραέριο ή υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο ή lpg (liquefied petroleum gas) αποτελεί μείγμα βουτανίου και προπανίου. Φυλάσσεται σε υγρή μορφή και διαθέτει αυξημένο αριθμό οκτανίων.

Είναι ασφαλές;

Το υγραέριο δεν είναι κάτι καινούργιο στα αυτοκίνητα. Τα ρεζερβουάρ υγραερίου είναι ασύγκριτα πιο ανθεκτικά στις συγκρούσεις από αυτά της βενζίνης. Επίσης η διακίνηση του καυσίμου γίνεται σε κλειστό κύκλωμα, αποκλείοντας τις αναθυμιάσεις και την περίπτωση ανάφλεξης/έκρηξης λόγω έλειψης οξυγόνου στο ρεζερβουάρ. Σε περίπτωση διαρροής του συστήματος, η παροχή διακόπτεται αυτόματα.

Έχω δυνατότητα επιλογής καυσίμου;

Εάν κάποιος τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του σύστημα κίνησης υγραερίου, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τόσο τη δεξαμενή βενζίνης όσο κι εκείνη του υγραερίου, διπλασιάζοντας έτσι την αυτονομία του οχήματος. Σε περίπτωση που ένα από τα δύο καύσιμα τελειώσει, η εναλλαγή από το ένα στο άλλο γίνεται αυτόματα. Επίσης ο οδηγός, μέσω ενός διακόπτη, έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το καύσιμο εν κινήσει.

Περιορίζονται οι επιδόσεις του αυτοκινήτου μου;

Όχι! Οι επιδόσεις των ΙΧ δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνα που καταναλώνουν βενζίνη. Αντιθέτως, κατά περίπτωση βελτιώνονται οι επιδόσεις.

Προκαλεί φθορές στον κινητήρα;

Η χρήση του υγραερίου (lpg) δεν αφήνει κατάλοιπα στους κυλίνδρους του κινητήρα, γεγονός που βελτιώνει τη διάρκεια ζωής του. Συνέπεια αυτού είναι και η μείωση του κόστους συντήρησης.

Σε ποια αυτοκίνητα μπορεί να εγκατασταθεί το σύστημα;

Το σύστημα υγραεριοκίνησης μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα, ακόμη και σε εκείνα παλαιάς τεχνολογίας.

Χρειάζεται συντήρηση ο εξοπλισμός (kit lpg);

Ναι. Ο κατασκευαστής προτείνει την επιθεώρηση του εξοπλισμού κάθε 20.000 χλμ, ώστε να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία του συστήματος. Ένας συνηθισμένος έλεγχος περιλαμβάνει αλλαγή φίλτρων υγραερίου, οπτική επιθεώρηση του συστήματος, έλεγχο της ρύθμισης του συστήματος, έλεγχο των σωληνώσεων.

Όραμα και αποστολή της Rozakis Auto Gas είναι η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών της, με σεβασμό στο περιβάλλον και με εφόδια την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση

2 χρόνια εγγύηση και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα

Τεχνικός υπεύθυνος Ισίδωρος Ροζάκης
2ο χλμ ΕΟ Σπάρτης – Τρίπολης (Κοκκινόραχη)
τηλ. 27310 25417, fax 27310 89437 κιν. 694 55 42 004

rozakis-44 email: rozakisauto@yahoo.gr
www.rozakisauto.gr