Τι πρέπει να γνωρίζετε ενόψει της λειτουργίας του νέου αυτοκινητόδρομου

Προσωρινά όρια ταχύτητας στο τμήμα Λέυκτρο – Σπάρτη του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα θα ισχύσουν σε διάφορες θέσεις στην κατεύθυνση προς Σπάρτη, στην κατεύθυνση προς Μεγαλόπολη, στον ανισόπεδο κόμβο Λογκανίκου, στον ΣΕΑ Πελλάνας, στον ανισόπεδο κόμβο Πελλάνας και στον ανισόπεδο κόμβο Σπάρτης.
Η χρονική ισχύς των προσωρινών ορίων ταχύτητας ορίζεται από τη Δευτέρα 18/4 και ώρα 11.00′.

Έχει επίσης ληφθεί αστυνομική απόφαση για ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας (μέχρι 5 λεπτά κάθε φορά) σε κλάδους των ανισόπεδων κόμβων ή και τοπικές οδούς των ανισόπεδων κόμβων, σε περιπτώσεις τακτικής επιθεώρησης και συντήρησης των στοιχείων του έργου. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα λαμβάνουν χώρα καθόλο το 24ωρο, με εξαίρεση τις ημέρες των εορτών.

Τέλος, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας εξέδωσε απόφαση για εναλλάξ τοπικό αποκλεισμό κυκλοφορίας μιας λωρίδας (είτε της αριστερής μόνο είτε της δεξιάς μόνο) από τη χ/θ 13,760 έως και τη χ/θ 45,530.

Σε κάθε περίπτωση, καθ’ όλο το μήκος του οδικού άξονα οι οδηγοί θα πρέπει να σέβονται την οδική σήμανση και όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.