Το περασμένο σαββατοκύριακο η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος πραγματοποίησε διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στη Σπάρτη, παρουσία παραγωγικών και πολιτικών φορέων.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης παρουσιάστηκε έρευνα αναφορικά με το ΑΕΠ, την απασχόληση, την ανεργία και τον τουρισμό στο νομό Λακωνίας και έπειτα συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος (απόφαση για απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής, έλλειψη υποδομών στο λιμάνι του Γυθείου κλπ).

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη στέγασης τεσσάρων λακωνικών συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, με τον δήμαρχο Σπάρτης να προτείνει τη στέγασή τους στον δήμο.

Τη δεύτερη ημέρα ο πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας και ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στον ακατάσχετο τροφοδότη επαγγελματικό λογαριασμό, στην αλλαγή του πλαισίου των εκπτώσεων, στην εξέλιξη του προγράμματος των ανοιχτών κέντρων εμπορίου (open malls), στην προστασία της πρώτης κατοικίας των εμπόρων, καθώς και στη νομική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης για τη φιλοξενία και απένειμε τιμητική διάκριση στους κ.κ. Παναγιώτη Γεωργανέ και Σταύρο Γιατράκο, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας ουσιαστικής και ανιδιοτελούς προφοράς τους στον εμπορικό συνδικαλισμό.

Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε την έκδοση δύο ψηφισμάτων. Το πρώτο αφορά στη διεκδίκηση της φιλοξενίας των παιδιών των επιχειρηματιών σε παιδικούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις, καθώς και στην αποζημίωση της άδειας λοχείας. Το δεύτερο έχει να κάνει με την ενίσχυση των σχολών που βρίσκονται στη Σπάρτη και όχι την αποδυνάμωσή τους.