Πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στη Σπάρτη, σύσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος Γιάννης Παναρίτης είχε την ευκαιρία να παραθέσει τα προβλήματα των επιχειρήσεων (φορολογικό, ασφαλιστικό, έλλειψη ρευστότητας, οφειλές) και ανέλυσε τόσο τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα του επιχειρηματία όσο και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, όπως αυτά κατατέθηκαν στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο και στους αρμόδιους κατά θέμα φορείς. Στο τέλος της ομιλίας του παρέδωσε στον υπουργό έγγραφα με τα αιτήματα και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για τα θέματα της ομιλίας του και για τα πυρόπληκτα δάνεια, προκειμένου ο κ. Παππάς να ενισχύσει από την πλευρά του την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ο κ. Παναρίτης αιτήθηκε ακόμη στον υπουργό τη διαμεσολάβησή του ώστε να οργανωθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκη για το θέμα.

Αφού διαβεβαίωσε τον πρόεδρο για την πρόθεσή του να διαμεσολαβήσει για την επίλυση όλων των προβλημάτων, ο κ. Παππάς ανέλυσε την προσπάθεια του υπουργείου του και την ολοκλήρωση του έργου για τα νέα ευρυζωνικά δίκτυα και τις οπτικές ίνες. Αναφέρθηκε στα προγράμματα Super Fast Broadband για την επιδότηση σύνδεσης χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων με το ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων, στο Rural Broadband για την κάλυψη και των πιο απομακρυσμένων σημείων της χώρας με νέο σύγχρονο δίκτυο, στο Ultra Fast Broadband για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, στο ψηφιακό Γενικό Εμπορικό Μητρώο (e-ΓΕΜΗ), στην ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoice) και στην παροχή δωρεάν 130.000 ψηφιακών υπογραφών στις επιχειρήσεις που υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις οικονομικές τους καταστάσεις.

Ανέλυσε ιδιαίτερα το σχεδιασμό για την «Ενιαία Ψηφιακή Πύλη», η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους σε ένα σημείο για επιχειρήσεις και πολίτες βασιζόμενη στη διαλειτουργικότητα των μητρώων, έργο που θα μειώσει το χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων με την online άντληση δικαιολογητικών και θα προσδώσει διαφάνεια, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κ.ά.

Τόνισε ακόμη ο υπουργός ότι τα Επιμελητήρια, ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διάχυση της πληροφόρησης και εκπαίδευσης των επιχειρήσεων στο νέο ψηφιακό τοπίο που θα ολοκληρωθεί σύντομα με την ψήφιση του νέου νόμου, εντός του Αυγούστου.

Στη συνέχεια μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του νομού και επιχειρηματίες κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωσε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να καταγράψει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου για όλα τα προβλήματα και να πραγματοποιήσει εισηγήσεις στην κυβέρνηση για περαιτέρω διερεύνηση και αποδοχή τους.


Δείτε σχετικά: Παππάς από τη Σπάρτη: “Η χώρα έχει μπει σε νέα φάση”