Τι συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

dimotiko symvoulio 15-9-2014 (7)

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Τα πρώτα θέματα αφορούσαν στον ορισμό μελών στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του δήμου. Το Σώμα υπερψήφισε ομόφωνα τις περισσότερες προτάσεις της πλειοψηφίας, ενώ οι υπόλοιπες επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία. Στον Αθλητικό Οργανισμό πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Σάββας Βελισσάρης, στο ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας ο κ. Αλέξανδρος Βουνάσης, στο ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, στη ΔΕΥΑΣ ο ίδιος ο δήμαρχος, στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Χρίστος Πλειώτας και στην αντίστοιχη της β/θμιας ο κ. Νικόλαος Δούνιας.

Στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου ο δήμος Σπάρτης θα έχει τετραμελή εκπροσώπηση, με τους κ.κ. Β. Βαλιώτη, Στ. Αργυρόπουλο, Χρ. Πλειώτα και Στ. Αργειτάκο.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης, στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης να προεδρεύει σύμβουλος της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «Ελπίδας» κ. Χρήστος Αλεξάκος, κάτι που ο ίδιος αποδέχτηκε. Από την πλευρά του δημάρχου τονίστηκε η ανάγκη άμεσης λειτουργίας της εν λόγω επιτροπής, ενώ ο αντιπρόεδρός της κ. Μανουσάκης στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας της με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, το δημοτικό συμβούλιο είχε αναφερθεί και στο ζήτημα του ΤΕΙ, με τον κ. Αργειτάκο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Μοιράγια για το γεγονός ότι δεν αποτέλεσε θέμα της ημερήσιας διάταξης, όπως είχε εισηγηθεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρξε κανείς από το ΤΕΙ για να ενημερώσει το Σώμα, παρά τη σχετική επικοινωνία του δημάρχου με τη διοίκηση. Υπήρξε πάντως δέσμευση το θέμα να εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Για το επείγον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, που επίσης αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη διάρκεια των ανακοινώσεων, κοινή συνισταμένη των απόψεων που εκφράστηκαν ήταν η άσκηση πίεσης στην Περιφέρεια προκειμένου να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα.