Τι συμβαίνει με τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

aytokinitodromoi

aytokinitodromoi

Απαντήσεις σχετικά με την πορεία των έργων που γίνονται ή έχουν προβλεφθεί να γίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Πατσαρίνος, καθώς όπως υποστηρίζει “τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται ασάφειες και συνεχείς αναιρέσεις”.

Όπως υπενθυμίζει ο ίδιος, από το 2012, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, θα είχε ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Καλαμάτα – Σπάρτη, που εκτελεί ο «Μορέας», και θα είχε επίσης παραδοθεί η παράκαμψη με τη γέφυρα στην Τσακώνα, που κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ.

“Έργα που εκτελεί το υπουργείο, αλλά μέχρι σήμερα δυστυχώς κανείςPatsarinos Nikos δεν στάθηκε αυτοκριτικά για την εξέλιξή τους. Προφανώς, αφού κυρίαρχα στοιχεία σ’ αυτό το έργο -με ΣΔΙΤ- είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των εμπλεκόμενων εταιρειών, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ο χρόνος και η ανάγκη ολοκλήρωσής του”, επισημαίνει ο κ. Πατσαρίνος, για να συνεχίσει λέγοντας πως “παρόμοια και χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η «Ολυμπία οδός», όπου ανάλογα με τις εκλογικές σκοπιμότητες τ’ ακούσαμε όλα για το αν θα γίνει ή όχι το έργο, το πώς και πόσο θα γίνει.

Πολλά έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ έχουν «παγώσει» μετά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό οφείλεται στις υπερδεσμεύσεις που έχουν γίνει στο πρόγραμμα λόγω πελατειακών προεκλογικών εξαγγελιών και λόγω έλλειψης προγραμματισμού και προτεραιοτήτων”.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, “επειδή όλα αυτά αφορούν τις υποδομές στην Περιφέρειά μας και προφανώς, για το επόμενο διάστημα, απασχολούν όλη την τοπική αυτοδιοίκηση και τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ρωτά:

> Πότε θα ολοκληρωθούν τα τμήματα Λεύκτρο – Σπάρτη και ο περιφερειακός δρόμος της Καλαμάτας, που εντάσσονται στο έργο -ΣΔΙΤ- του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Καλαμάτα – Σπάρτη.

> Ποιες άλλες εκκρεμότητες υπάρχουν για την ολοκλήρωση της σύμβασης αυτού του αυτοκινητόδρομου και αν υπάρχουν εκτιμήσεις και συμπεράσματα για την πορεία του έργου.

> Πότε θα ολοκληρωθεί το τμήμα της παράκαμψης της Τσακώνας με την υπό κατασκευή “μικτή” γέφυρα.

> Σε ποια φάση βρίσκεται η μελέτη και οι απαλλοτριώσεις του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της “Ολυμπίας οδού” Τσακώνα – Καλό Νερό και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση αυτού του έργου.

> Τι προβλέπεται τελικά και τι χρονοδιαγράμματα υπάρχουν για την ολοκλήρωση του υπόλοιπου έργου της “Ολυμπίας Οδού” για το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, Πάτρα – Πύργος και Πύργος – Καλό Νερό.

> Ποια είναι τα έργα στην Περιφέρειά μας που έχουν τελικά προωθηθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ και “λόγω του προβλήματος των υπερδεσμεύσεων, με ποιο τρόπο και με ποια κριτήρια, ποια από τα παραπάνω έργα θα ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα και ποια απεντάσσονται”.

> Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Τατούλη με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τι αφορά το σχέδιο για τη βελτίωση της ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.