Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Νοσηλευτικής αλλά και τους αντιοφικούς ορούς

Η νομαρχιακή επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε απαραίτητο να τοποθετηθεί σχετικά με δύο ζητήματα που έχουν ανακύψει και απασχολούν την τοπική κοινωνία. Για το σκοπό αυτό εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

SyrizaΣχετικά με το θέμα της λειτουργίας του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ύστερα από την πρόσφατη απόφασή του κατά πλειοψηφία των παριστάμενων μελών του και τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, έχουμε να σχολιάσουμε τα ακόλουθα:

1. Η απόφαση του τμήματος έχει καθαρά γνωμοδοτική ισχύ.

2. Το προβαλλόμενο επιχείρημα της δυναμικότητας του νοσοκομείου Σπάρτης ήταν γνωστό από την ίδρυση της σχολής, το 2005.

3. Η αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών, που θα έπρεπε να αποτελεί διαρκή επιδίωξη της διοίκησης του τμήματος με προτάσεις και έμπρακτες ενέργειες, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.

4. Να υπενθυμίσουμε ότι η Νοσηλευτική Σπάρτης είναι η μία από τις δύο πανεπιστημιακές σχολές Νοσηλευτικής στη χώρα.

5. Η ύπαρξη ενδογενών προβλημάτων που είναι γνωστά σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τοπική κοινωνία δεν θα επιτραπεί να τορπιλίσουν την ύπαρξη, λειτουργία και αναβάθμιση της σχολής στη Σπάρτη.

6. Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό με την ενδυνάμωση και αυτονόητα παραμονή της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

7. Η δημιουργία εντυπώσεων τις ημέρες κατάθεσης των μηχανογραφικών από τους υποψήφιους φοιτητές δείχνει τουλάχιστον ανευθυνότητα αν όχι σκοπιμότητα.

8. Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας και κανένας άλλος.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους να ξεχάσουν την πιθανότητα απομάκρυνσης της σχολής από τη Σπάρτη, να εργαστούν αποτελεσματικά και συνειδητά εφ ω ετάχθη έκαστος για την αναβάθμιση της σχολής και να συνεργαστούν αρμονικά με όλους τους φορείς για την υπέρβαση των προβλημάτων. Είναι καλοδεχούμενες όλες οι θέσεις που βρίσκονται στην κατεύθυνση των λύσεων και όχι στη δημιουργία προβλημάτων. Η εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων δεν θα γίνει πλέον ανεκτή.

Σχετικά με το θέμα της επάρκειας σε αντιοφικούς ορούς στις μονάδες υγείας της Λακωνίας, ύστερα από παραγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαραγωγή από μέσα ενημέρωσης, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

1. Η παραγωγή ψεύτικων ειδήσεων, όπως αποδείχτηκε από την ανακοίνωση του νοσοκομείου Σπάρτης, εν μέσω τουριστικής περιόδου, είναι τουλάχιστον ύποπτη.

2. Η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη έρευνα δεν τιμά τους φορείς των ψεύτικων ειδήσεων και τους καθιστά συνυπεύθυνους.

3. Η απαξίωση καταξιωμένων γιατρών και μονάδων υγείας που έχουν προσφέρει και προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και στους πολυάριθμους επισκέπτες, και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνον δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του δημιουργού των ψευδών ειδήσεων, αλλά τον εκθέτει ακόμα περισσότερο.

Καλούμε όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία, είτε σαν πρωταγωνιστές είτε σαν ακούσιοι μεταφορείς ψευδών ειδήσεων, να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Οι δομές υγείας στη Λακωνία αναβαθμίζονται συνεχώς τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Υπάρχει πλήρης επάρκεια τόσο σε φάρμακα όσο και σε αναλώσιμα και οι κάτοικοι του νομού και οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς παρά την επιχειρούμενη φαιά προπαγάνδα που έχει πιάσει πλέον ηθικό πάτο”.