Τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη σχολή ΟΑΕΔ στο Παρόρι

xenodoxoypalliloi

xenodoxoypalliloi

Ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, από το τρέχον σχολικό έτος προστέθηκε στο πρόγραμμα σπουδών της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Σπάρτης στο Παρόρι, ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής τουριστικής αγοράς.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητας. Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου που ορίζει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, που αντιστοιχεί σε 17,12 ευρώ την ημέρα.

Η πρακτική άσκηση των μαθητών επιδοτείται με 11 ευρώ για κάθε ημέρα, τα δε χρήματα καταβάλλονται είτε στον εργοδότη είτε απευθείας στους μαθητές.

Οι σπουδαστές λαμβάνουν επίσης δωρεάν βιβλία, επίδομα σίτισης και στέγασης, καθώς και αναβολή στράτευσης.

Οι εγγραφές των υποψηφίων άρχισαν την 25η Αυγούστου και πρόκειται να ολοκληρωθούν τη 10η Σεπτεμβρίου 2014. Στο τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων είναι προγραμματισμένο να εισαχθούν 25 μαθητές/-τριες. Λόγω όμως της αθρόας προσέλευσης υποψηφίων από την πρώτη κιόλας ημέρα των εγγραφών, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27310 27997 της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ Σπάρτης.