“Τοίχοι της Καλοσύνης” και στη Σπάρτη

Η ομάδα “Τοίχος της Καλοσύνης” έκανε την εμφάνισή της και στη Σπάρτη, με επιδίωξη να “χτίσει” τοίχους που ενώνουν. Στόχος της είναι όποιος επιθυμεί να αφήσει μία μερίδα φαγητού για κάποιον άπορο συμπολίτη του, να το κρεμάει σε κρεμάστρες που θα στηθούν σε σημεία της πόλης κι όχι στους κάδους απορριμμάτων, όπως συνηθίζεται. Απώτερος σκοπός, να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι της πόλης και να συνδράμουν περισσότερο αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν έναν τοίχο στη γειτονιά τους και να στείλουν ένα μήνυμα στη σελίδα facebook της ομάδας. Κάποιο μέλος της σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονιά σας ακόμη μια κρεμάστρα για “καθαρό φαγητό”.

Οι “τοίχοι της καλοσύνης” πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Η ιδέα ξεκίνησε, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: “Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα”.
Η εδώ πρωτοβουλία αποτελεί μια αυθόρμητη κίνηση παρέας ανθρώπων της πόλης μας και γεννήθηκε από την ανάγκη τους για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα του facebook “Ο Τοίχος της Καλοσύνης – Σπάρτη” και στο e-mail toixoskalosinissparti@hotmail.com.